RODO

Program zgodny z wymogami RODO

Czy wiesz, że system mojebiuro24.pl działa zgodnie z przepisami RODO? Przeczytaj i dowiedz się, na jakich zasadach i warunkach funkcjonuje ochrona danych osobowych w naszym serwisie!

więcej

RODO w biurze rachunkowym - jak się przygotować?

RODO to unijne Rozporządzenie dotyczące ochrony danych osobowych, które wejdzie w życie 25 maja 2018 roku. Jakie zmiany nastąpią, gdy zacznie obowiązywać? Jakie środki powinny podjąć biura rachunkowe aby dobrze się przygotować do nowych przepisów?

więcej

Bezpieczeństwo danych w biurze rachunkowym wg RODO

RODO to unijne Rozporządzenie, którego celem jest zwiększenie ochrony danych osobowych. Zacznie ono obowiązywać od 25 maja 21018 roku. Jak powinno wyglądać bezpieczeństwo danych w biurze rachunkowym? Przeczytaj nasz artykuł!

więcej

Umowa powierzenia przetwarzania danych osobowych

Szef biura rachunkowego jako administrator danych osobowych jest zobligowany, zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych, do zawarcia umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych w formie pisemnej. Przeczytaj i dowiedz się więcej!

więcej

Środki ochrony danych osobowych w biurze rachunkowym

RODO nie wykazuje wprost jakie środki ochrony danych osobowych należy wprowadzić w biurze rachunkowym. Nakłada jedynie obowiązki ochrony jednak nie mówi w jaki sposób je wykonać. Zobacz przykłady środków ochrony danych osobowych zgodnych z RODO w biurze!

więcej

Raport RODO - dane osób, które są przetwarzane w systemie

Raport RODO pozwala wypełnić obowiązki administratora dancyh osobowych czyli biura rachunkowego wobec osób fizycznych, których dane przetwarzane są w systemie. Pomaga w realizacji prawa dostępu do danych, prawa do sprzeciwu, prawa do aktualizacji danych.

więcej

Raport ODO

System mojebiuro24.pl daje możliwość użytkownikom serwisu sporządzenia i wydrukowania dla każdej osoby, której dane są przetwarzane w serwisie, raportu ODO odpowiadającego wymogom ustawy o ochronie danych osobowych. Sprawdź, jak generować raport ODO!

więcej
Stale wspieramy naszych klientów poprzez indywidualne podejście do każdej sprawy. Do tej pory udzieliliśmy ponad 40 000 porad z zakresu księgowości, podatków, kadr i prawa gospodarczego. Dostarczamy niezbędną wiedzę, która bezpośrednio przekłada się na efektywne zarządzanie firmą.
Angelika Borowska Dyrektor Biura Obsługi Klienta Podpis eksperta wfirma
Ekspert wfirma Angelika Borowska